Categories
Payment solution
Newsletter
Most popular products
Partners
Certificate
SSL Certificate
Product Details


Magnesium citrate

Magnesium citrate
 • Magnesium citrate
 • Magnesium citrate
23

The appropriate level of magnesium citrate, is necessary for the right function of the immune system.

Organic calcium and magnesium compounds can also be found additively in the product, which have beneficial effect on the heart, circulatory system, as well as bone density.

 • Mi a Magnézium citrát?

  A Magnézium citrát a magnézium karbonát és a citromsav vegyülete. Egyik legjobban felvehető formája a magnéziumnak, éppen ezért gyakori alapanyaga a magnézium tartalmú étrend-kiegészítőknek.  A magnézium jelentős fém, amely kritikus szerepet játszik az emberi szervezet több mint 300 metabolikus reakciójában.

  A tri-Magnézium-citrát anhidrát 15%-a (tömeg) az elemi magnézium.

  A kalcium és a magnézium szorosan együttműködnek a szervezetben, emiatt érdemes együtt szedni őket, méghozzá 2:1 arányban a kalcium javára.

  -A magnézium segíthet az infarktus és a szívritmuszavarok megelőzésében, illetve kezelésében. Valamelyest növelheti a szívizom energiaellátását. Csökkentheti a vérnyomást. A hipertenzió tanulmányozása közben arra lettek figyelmesek a kutatók, hogy sokkal kevesebben szenvednek a betegségben azokról a területekről, ahol „kemény”, azaz magnéziumban gazdag az ivóvíz. Azóta tanulmányok egész sora igazolta a magnézium vérnyomáscsökkentő hatását.

  -Mivel nélkülözhetetlen az izmok elernyedéséhez, enyhítheti a görcsöket, illetve gyorsíthatja sportsérülések (pl. izomhúzódás) gyógyulását. A sportolók magnéziumigénye magasabb az átlagemberénél, és a nem megfelelő utánpótlás a regenerálódás, a teljesítmény rovására megy. Különösen igaz ez a testépítőkre, mivel a fokozott fehérjebevitel tovább emeli a szükségletet. Így táplálékkiegészítőként szedése ajánlott.

  -Néhány vizsgálat alapján elképzelhetőnek tűnik, hogy magnézium segítségével megelőzhető az öregkori (2-es típusú) diabetes kialakulása. Úgy tűnik, már meglévő betegség esetén is enyhítheti annak szövődményeit.

  -A magnézium enyhén tágítja a légutakat, emiatt kedvező hatással lehet az asztma és a hörghurut kezelésére.

  -Görcsoldó hatásának köszönhetően enyhíti a menstruációt megelőző időszak tüneteit.

  -Csontritkulás esetén a csontok magnéziumtartalma csökken. Így a betegség megelőzésében, és kezelésében is hasznos lehet.

   

WebShop System
;